Infectiepreventie

We werken in onze praktijk volgens de KNMT richtlijn infectiepreventie in mondzorgpraktijken. Alle instrumenten worden in een speciale wasmachine gereinigd en gedesinfecteerd. Instrumenten voor steriele ingrepen worden ook verpakt gesteriliseerd.

Hand- en hoekstukken worden in een speciale machine gereinigd en gedesinfecteerd. Ook houden we een Logboek bij over sterilisatieprocedures waardoor we zeker weten dat deze correct zijn uitgevoerd.

We beschikken over een ultrasoonreiniger, dompelbad, thermodesinfector en sterilisatie apparaat (autoclaaf) en reiniger voor de hand- en hoekstukken. Al deze reinigingsapparatuur wordt volgens de regels onderhouden middels servicecontracten met de leveranciers.

We gebruiken zoveel mogelijk disposable materialen: afzuigbuizen, mondkapjes, handschoenen, drinkbekers, tray’s, injectienaalden, hoesjes voor de röntgenfoto’s, hoofdsteunzakken etc. We streven een hoog hygiëneniveau na.

Alle medewerkers dragen dagelijks schone, lichtgekleurde werkkleding met korte mouwen. Bij iedere patiënt gebruiken we schone handschoenen en mondmasker. Ook vinden er regelmatige controles plaats van de kwaliteit van het water.

Kortom: we doen er alles aan om besmettingsgevaar zo klein mogelijk te houden. Onze behandelstoelen zijn van het merk Sirona; state of the art en koploper op het gebied van hygiëne.